top of page
Zoeken

Meer ruimte en licht in Driebergen

Vandaag waren Arthur en ik in Driebergen voor het snoeien van een beuk en een esdoorn.Beide bomen hadden gebrek aan ruimte doordat ze elkaar in de weg zaten. De wens was om meer ruimte en licht te creëren onder de bomen. Beide bomen werden door ons ingenomen aan de kant waar ze in elkaar groeiden. De beuk had een tweede top die de hoofdtop dreigde in te halen, ook die is door mij teruggesnoeid. Verder zijn de takken boven het gazon gelijkmatig en subtiel teruggenomen, zodat er weer jaren genoeg licht is op die plek.


Subtiel snoeien

Het subtiele snoeien heeft als voordeel dat de boom makkelijker hersteld, zijn natuurlijke vorm behoud en er in mindere mate sprake van reactie-groei zal zijn. Het voordeel van werken met twee klimmers was hier dat we ieder een boom konden doen. Zo waren we vlot klaar!


Zelf heb ik erg genoten van het mooie klimwerk in de beuk, de fijne samenwerking met Arthur én met de klanten, de mogelijkheid om keuzes te maken die de belangen van de boom dienen en het belang van de mens en bovenal de goede sfeer met elkaar!

bottom of page